in

VELIKI PROJEKAT ZA RAZVOJ FUDBALA! Zvezde glavni ambasadori

Ovaj projekat je podržan od strane mnogih afirmisanih fudbalera koji imaju zavidne karijere, među kojima su: Savo Milošević, Edin Džeko, Zoran Tošić, kao i golman Zvezde Milan Borjan.

Seminar u okviru projekta “Stvaramo životne šampione: zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu” je održan u Doboju, gde su se na terenima omladinskih škola RFK Grafičar, FK Maribor, FK Nova Gorica, FK Doboj i FK Pelister predstavljene aktivnosti čiji je cilj revitalizacija obrazovne i pedagoške uloge fudbala kao sporta.

Ovaj projekat realizuje se kroz Erasmus+ program Evropske unije, a u njega je uključeno šest zemalja – Srbija, BiH, Slovenija, Hrvatska, Severna Makedonija i Turska.

foto: Printscreen/Youtube/Zvezda Kids

– Izuzetno smo ponosni na ovaj projekat i saradnju sa Razvojnim centrom za mlade iz Beograda, kao i na saradnju sa ostalim klubovima iz regiona sa kojima delimo zajednički cilj; kreiranje zdravog okruženja i pravih vrednosti za buduće generacije. Savremeni fudbal je multi disciplinaran i konstantno napreduje, što predstavlja poseban izazov trenerima mlađih kategorija i zahteva neprekidnu edukaciju. U saradnji sa profesorima sa Univerziteta iz Turske, Srbije i Makedonije, treneri dobijaju nova saznanja iz oblasti psihologije i pedagogije, koja će primenjivati u radu sa mladim igračima – izjavio je predsednik RFK “Grafičar” Slobodan Govedarica.

(Espreso)