in

ZVANIĆNO JE! Malme potpisao igrača Čukaričkog

Čukarički je danas na svom terenu pobedio ekipu Metalca rezultatom 2:0. 

Veljko Birmančević nije igrao, a Malme je potvrdio zašto. Oni su angažovali 22-godišnjeg fudbalera sa Banovog brda i do kraja nedelje se očekuje njegovo predstavljanje u Švedskoj.

Ugovor će biti potpisan do 2024. godine, a Birmančevićev dolazak, potvrdio je Danijel Anderson.

– To je igrač kojeg smo dugo pratili. Veoma je dobar u igri jedan na jedan, dobar finišer, a takođe ima sposobnost da brzo reaguje kada izgubi loptu. Veljko se dobro pokazao u srpskoj ligi, tamo postigao puno golova, a takođe je puno igrao u njihovoj U21 reprezentaciji.

– Covid-19 prirodno komplikuje ovu vrstu procesa. Igraču treba malo više vremena da stigne ovde i mora da pokaže negativan test pre nego što se priključi ekipi. Ali srećni smo što je sve jasno i radujemo se što ćemo ga imati na ovom mestu –  potvrdio je Andreson.

Na klupskom sajtu, objavljena i Birmančevićeva potvrda.

– Veoma sam srećan i ponosan što sam potpisao za Malme FF. To je veliki klub sa dugom istorijom. Znam da je ekipa veoma jaka sa nekoliko dobrih igrača i zaista se radujem početku.

Moja snaga je u tome što sam brz i tehnički ‘potkovan’. Mislim da mogu da doprinesem i asistencijama i golovima u Malmeu”, poručio je Birmančević, koji je seniorsku karijeru prethodno počeo u Partizanu.

(Espreso)