in

STANJE NA PUTEVIMA Radovi na Pančevačkom mostu u Beogradu, kamioni čekaju na prelazima i do 120 minuta

JP Putevi Srbije saopštili su da se na Pančevačkom mostu izvode radovi na sanaciji oštećene mostovske ograde, smer Pančevo – Beograd.

U zoni radova na mostu biće zauzeta desna a saobraćaj će se odvijati levom saobraćajnom trakom. Radnim danima i subotom radovi će se izvoditi od 22 do 06 časova, a nedeljom od 07 do 17časova.

Obilaznica oko Beograda, petlja Surčin-petlja Ostružnica, do 7. septembra od 08 do 16 časova izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza u desnoj saobraćajnoj traci na mostu preko reke Save. Saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu je preusmeren na novoizgrađeni deo mosta (suprotan smer), pravac Beograd – Novi Sad. Radovi se izvode svakog dana uz obavezno 24 časovno prisustvo saobraćajne signalizacije.

Praskovče – Deligrad, od 24. avgusta do 31. avgusta od 7 do 17 časova obustava saobraćaja zbog radova na izradi habajućeg sloja, u okviru urgentnog održavanja. Nakon 17 časova, saobraćaj se normalizuje.

Markovac – Aranđelovac, radovi na popravci mosta preko reke Misače do 15. septembra . Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz upotrebu semafora. Alternativni putni pravac: Mladenovac – Belosavci – kružni tok u Krćevcu – Aranđelovac.

Kneževići – Bela Zemlja – Užice, do 10. septembra od 19 do 07časova radovi u tunelu Surduk (tunel br.34), uz naizmenično propuštanje vozila.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta, na Šidu, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta, na Sremskoj Rači, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, na Kelebiji i Batrovcima, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

AMSS: Dobra prohodnost, saobraćaj umeren

Prohodnost puteva je dobra, saobraćaj je umerenog intenziteta i na naplatnim rampama se prolazi bez zadržavanja, dok na deonicama na kojima ima radova ili na kojima je zbog obustava izmenjen režim saobraćaja, može doći do usporenije vožnje i povremenih zadržavanja, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije (AMSS).