in

Sve tri devojčice imale su samo 12 GODINA, a jedna od njih bila je žrtva SVOJE MAJKE

Dvojica pedofila uhapšena su za vikend u Bogatiću, odnosno Nišu zbog sumnje da su seksualno zlostavljali tinejdžerke (12).

Prvi jezivi slučaj seksualnog zlostavljanja devojčice dogodio se u Banovom Polju kod Bogatića, kada je muškarac N.M. iz Banovog Polja obljubio svoju maloletnu pastorku.

Kako se sumnja, on je devojčicu napao u automobilu kada su išli na noćno kupanje u „banju“.

– Devojčica je ispričala da je očuh ošamario i primorao da pređe na zadnje sedište, gde ju je obljubio. Devojčica je pobegla tek kada je očuh zaspao, pozvala majku i ispričala šta se dogodilo – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

N.M. je pobegao sa mesta zločina, ali policija iz Bogatića ubrzo ga je uhapsila po prijavi majke deteta. On je po nalogu dežurnog tužioca zadržan do 48 sati, nakon čega će biti sproveden na saslušanje u Više tužilaštvo. Prema nezvaničnim informacijama, on je bio u alkoholisanom stanju.

Nesrećna devojčica ispričala je novinarima jezive detalje.

– Udario mi je šamar, plakala sam i vrištala, ali niko nije mogao da me čuje. Bili smo u polju pored puta… Pobegla sam iz auta i zvala majku na mobilni da joj kažem, a onda sam potrčala prema kući po mraku – ispričala je devojčica novinarima.

Kako za “Blic” priča poznanik žrtve i silovatelja oni su se pre nekoliko godina doselili u Banovo Polje.

– Oni su kupili kuću od čoveka koji je tu živeo godinama. Silovatelj je devojčicinoj majci drugi muž i sa njim ima troje dece – priča poznanik ove porodice.

Prema njegovim rečima, N.M. voli da popije.

– Oni primaju socijalnu pomoć, ali ponekad odu pa rade nešto po selu. Devojčicu viđamo, čuva decu. Da li ide u školu nismo sigurni, jer u Banovom Polju škola nema više razrede, pa bi morala da putuje za Bogatić. Međutim, niko od nas je nije video da ide tamo – priča naš sagovornik.

Zlostavljanje u Nišu

Paralelno sa otkrivanjem ovog jezivog slučaja, niška policija uhapsila je N.S. (48) iz Niša zbog nedozvoljenih polnih radnji nad devojčicom starom 12 godina.

Sumnja se da je on stupio u kontakt sa devojčicom pre dva meseca, prema prvim pretpostavkama tako što joj je prišao na ulici, nakon čega su počeli da se viđaju.

– On je devojčici pričao o seksualnim odnosima i prikazivao joj je pornografske sadržaje preko mobilnog telefona. Nisu imali odnos, ali je devojčicu dodirivao po polnom organu. Nisu se sastajali u stanu, već se sa devojčicom uvek viđao napolju, na nišavskom keju i drugim mestima – kaže naš izvor.

Slučaj su prijavili roditelji kada su posumnjali da se dešava nešto neuobičajeno. Osumnjičenom je određeno zadržavanje i sa krivičnom prijavom će biti sprioveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Majka podvodila ćerku (13)

Niška policija uhapsila je B.J. (48) iz jednog sela u okolini Aleksinca zbog sumnje da je tokom dve godine svoju trinaestogodišnju ćerku podvodila muškarcima koje je poznavala radi prostitucije. Ona se sumnjiči za trgovinu ljudima, a pod sumnjom da su počinili isto krivično delo slobode su lišena i četvorica „klijenata“ K.M. (26), S.S. (57), P.A. (30) i N.Š.(46).

U vreme kada je počela da primorava ćerku da ima seks sa odraslim muškarcima, devojčica je imala svega 12 godina.

– Sve se dešavalo u periodu od 2019. do 2020.godine. B.J. je, kako se sumnja, muškarcima sa kojima je bila poznanica i prijateljica, nudila svoju ćerku radi seksualnih usluga a zauzvrat bi od njih dobijala novac, ali i i robu. Prihvatala je umesto para i hranu ili drva. Podvođenje devojčice je „tarifirala“ od 1.000 do 3.000 dinara. Strašno je to što je devojčica u to vreme imala svega 12 godina. Ona u jednom trenutku nije mogla da izdrži horor koji joj se dešavao, pa je obavestila policiju i klupko se razmotalo – kaže naš izvor.

Majka devojčice i četvorica muškaraca za koje se sumnja da su sa njom imali seksualne odnose su uhapšeni, a nakon salušanja u Višem javnom tužilaštvu i kod sudije za prethodni postupak određen im je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovine ljudima.

Reagovalo Ministarstvo za rad

Povodom sumnje u vezi sa zanemarivanjanjem deteta i seksualnog iskorišćavanja, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naložio je da se izvrši hitan nadzor nad stručnim radom u centrima za socijalni rad u Aleksincu i Bogatiću gde je majka podvodila ćerku, odnosno očuh obljubio pastorku.

Nadležni su u obavezi da u što hitnijem roku, izvrše nadzor i izveštaj o nadzoru dostave ministru na uvid, kako bi se preduzele odgovarajuće mere i dalje postupalo u skladu sa zakonom i ovlašćenjima.