in

Drugi kontingent od 2.000 vakcina Sputnjik V sutra stiže u Crnu Goru!

Sputnjik V, Foto: Ministarstvo

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović i državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Borko Bajić sutra će u 7.30 sati dočekati na podgoričkom Aerodromu drugi kontingent od 2.000 vakcina Sputnjik V, iz donacije Srbije Crnoj Gori – saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kada uzimate ANTIBIOTIK obavezan je i neki probiotski proizvod: Prof. Đorđević savetuje kako da izaberete NAJEFIKASNIJI I NAJBEZBEDNIJI!

U Crnoj Gori u protekla 24 sata od posledica korona virusa preminulo je još 18 osoba, što je najviše u jednom danu. Potvrđeno je i još 417 novopozitivnih slučajeva, a ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva je 8.969.

U Crnoj Gori je vakcinacija počela 20. februara nakon što je prvih 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik V, Crna Gora dobila kao donaciju od Srbije. Prvi vakcinisani je bio iz Doma za stare Grabovac u Risnu.

Nakon toga u Crnu Goru je stiglo 5.000 doza Sputnjik V iz Rusije, a potom još 30.000 doza kineske vakcine Sinofarm.

U medjuvremenu je Crnu Goru stigla druga pošiljka od još 5.000 doza Sputnjik V vakcina, od ukupno 50.000 ugovorenih doza tog proizvodjača.

U Crnoj Gori je do sada protiv korona virusa vakcinisano 2.406 osoba, odnosno 0,4 odsto stanovništva, objavljeno je na sajtu covidodgovor.me. Prema procenama, Crnoj Gori neophodno je makar 248.000 doza vakcine, koliko je traženo preko programa Kovaks, da bi se sa dve doze vakcinisalo 20 odsto stanovništva.

Bonus video:

(Espreso / SrbijaDanas)