in

HOROR! Tinjedžer izbo oca kako bi spasio majku! Preti mu zatvor, ali to nije sve

Tinejdžeru (18), koji je u Italiji nasmrt izbo nožem oca da bi odbranio majku, nakon godina porodičnog zlostavljanja preti 20 godina zatvora pošto što je optužen za ubistvo. Advokati su Aleksa Pompu (18) optužili za ubistvo zbog ubistva njegovog oca, Đuzepea Pompe (52).

Aleks je priznao da je oca nožem izbo 24 puta u pokušaju da odbrani majku od napada. Ubistvo se dogodilo u opštini Kolenjo u Italiji, 30. aprila prošle godine.

Istražitelji su otkrili da je Đuzepe godinama fizički i emocionalno zlostavljao svoju suprugu i da bi je zvao stotinu puta dnevno kako bi je pregledao. U noći zločina, Aleks i njegov brat poslali su poruku ujaku tražeći pomoć jer su se bojali da će njihov otac postati nasilan prema majci.

– Ti si jedini koji slušaš. Morate preduzeti drastične mere. Ovde svi rizikujemo svoje živote.

Kasnije te noći, Đuzepe je nasilno napao svoju suprugu, tvrdeći da je video kako joj je jedan od saradnika stavio ruku na rame. Navodno joj je bacio telefon u lice kada je intervenisao Aleks, koji je tada imao 17 godina.

Aleks je uzeo nož iz kuhinje i više puta nožem izbo oca dok nije umro. Zatim je pozvao policiju i objasnio šta se dogodilo. Prvobitno je stavljen u kućni pritvor, ali sudije su kasnije utvrdile da bi zadržavanje u kući u kojoj se dogodilo ubistvo bilo previše traumatično za njega.

Aleksu je dozvoljeno da odleži kućni pritvor u kući prijatelja, gde je položio završne ispite, stekavši rezultat 87/100 i upisujući se na univerzitet. Tadašnja ministarka javnog obrazovanja, Lusija Acolina, čak je telefonirala Aleksu da mu čestita.

Tužioci su sada potvrdili da nastavljaju sa optužbom za ubistvo, ali još nije određen datum suđenja. Aleks će morati da se suoči sa optužbom za namerno ubistvo pod otežavajućim okolnostima jer je postupio protiv člana porodice.

Odbrana ima 20 dana da uloži žalbu. Čak i uzimajući u obzir olakšavajuće okolnosti, Aleksu preti do 20 godina zatvora.

(Espreso/Daily mail)