in

Meštanin Nevesinja opisao pronalazak desetogodišnjeg Vukašina!

Potraga/ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

Telo desetogodišnjeg dečaka Vukašina Samardžije iz Nevesinja pronašlo je šest meštana na lokacija Ljubovića bara prema jezeru Alagovac, a jedan od njih otkriva kako je izgledala potraga.

– Područje koji smo dobili da pretresemo bio je otprilike 40 – 50 hektara površine, od štala na Pomakovcima do dna Ljubovića bare. Pretresali smo ga dva puta, dužno, u odlasku i povratku. Na nekim mestima je šikara bila takva da sam pomislio da nema šanse da je tuda prošlo bilo šta osim divljih životinja, a ne dečak na biciklu – rekao je on, prenosi Srpskainfo.

Dodao je da su na kraju tog područja seli i odmorili pet minuta nakon čega su krenuli nazad.

– Leva granica tog područja je plitak potok, granica šume i Pantove bare. Kroz taj potok voda praktično ne teče nego se cedi. Prvi do njega je bio čovek iz Nevesinja, policajac. Nakon 250 metara povratka, povikao je “Evo ga!” Na trenutak sam pomislio da je živ, srce mi je zaigralo, sva šestorica smo dotrčali i videli dečaka kako leži u tom plitkom potoku – napisao je meštanin na svom Fejsbuk profilu.

Biciklo je takođe bilo u potoku, dva metra od dečaka.

– Čovek koji ga je prvi našao je kleknuo pored njega i opipao mu puls, ali je po boji i ukočenosti bilo jasno da dečak već mnogo sati nije živ. Ležao je u potoku kao da spava. Odmah smo obavestili policiju i ostale potražne timove – rekao je meštanin.

On je dodao da je to slika koju će svaki od njih šest nositi u glavi do kraja života.

Uzrok smrti desetogodišnjeg Vukašina Samardžije iz Nevesinja biće poznat nakon obdukcije, a uviđajem je utvrđeno da na dečakovom telu nema tragova nasilja.

Policijska stanica Nevesinje juče je zaprimila prijavu da je u četvrtak oko 15.30 nestao desetogodišnji Vukašin Samardžija, a od njegovog nestanka za njim je tragalo više od 300 ljudi.

(Espreso/Srpskainfo)