in

Noćni policijski čas najmanje do 31. marta zbog porasta broja obolelih!

Holandija, Foto: Printscreen

Holandski premijer Mark Rute izjavio je danas da večernji policijski čas mora da važi najmanje do 31. marta zbog kontinuiranog velikog broja novih slučajeva korona virusa.

Izuzeci će biti napravljeni kako bi se obezbedilo da se nacionalni izbori od 15. do 17. marta održe kako je planirano, prenosi Rojters.

“Ne bi bilo razborito najavljivati bilo kakvo ublažavanje”, rekao je Rute, dodajući da će možda biti moguća neka prilagođavanja oko uskršnjih praznika i postepeno kako se broj vakcinaciija bude povećavao tokom leta.

Infekcije korona virusom u Holandiji stabilizovale su se u proteklih nedelju dana, nakon umerenog porasta u februaru koji su zdravstvene vlasti delom pripisale tome što su nove verzije virusa postale sve zastupljenije.

Policijski čas od 21 do 4.30 izazvao je višednevne nerede u celoj zemlji kada je prvi put uveden pre šest nedelja.

Restoranima i barovima će možda biti dozvoljeno da počnu da uslužuju kupce na otvorenim terasama do sledećeg meseca ako stopa zaraze padne u naredne tri nedelje, rekao je Rute.

Javna okupljanja i dalje su zabranjena, a privatne posete ograničene su na jednu osobu ođednom.

Vladini saveti protiv nepotrebnih međunarodnih putovanja ostaće na snazi najmanje do 15. aprila, dodao je.

Barovi i restorani u Holandiji zatvoreni su od sredine oktobra, zajedno sa drugim javnim mestima, kao što su muzeji, biblioteke, teretane i bioskopi.

Bonus video:

(Espreso / Tanjug)