in

OGLASIO SE ĐUKANOVIĆ! NEGIRA DA JE ORGANIZATOR ANTIVLADINIH PROTESTA: Teške reči uputio KRIVOKAPIĆU!

Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović negirao je da je organizator današnjih antivladinih protesta u Crnoj Gori i ocenio “krajnje nemoralnim insinuacijama” poziv premijera Zdravka Krivokapića da ne destabilizuje državu i da protestante povuče sa ulice.

“Krajnje je nemoralno od premijera Krivokapića da insinuira da ja organizujem proteste koji mu se ne sviđaju. Uzaludni su pokušaji da svo svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost pokušava prikriti time što će papagajski dosadno za sve okriviti bivšu vlast”, saopštio je Đukanović.

Istakao je da je Krivokapić sada, kako kaže, krenuo da to čini i prema njemu lično.

“Poznato je, a o tome je u trenucima euforičnog raspoloženja nakon pobede na izborima govorio i sam premijer, da sam uložio i ulažem sav napor da se izvršna vlast konstituiše, i da što kvalitetnije profunkcioniše”, podseća Đukanović.

Ističe da je to činio i čini zbog odgovornosti prema državi za čiju je obnovu, kako navodi, za razliku od premijera, bez ostatka radio i izvesno glasao.

“I za čiji napredak i dalje radim. Iako imam sve manje poštovanja prema vladi i njenom premijeru. Jer iz dana u dan sabiram sve više utisaka da neznanje nije jedini i najvažniji razlog njihovog neodgovornog upravljanja državom. Ne mora premijer da brine da iza bučne kritike vlade ovih dana skriveno stojim ja”, kaže Đukanović.

Ističe da ne samo što se ne skriva kada kritikuje, već i zato što nikada nije i, kako kaže, nikada neće preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore. “Nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša vlada, ne mogu me isprovocirati na takvu neodgovornost prema državi. Verujem da svi zajedno imamo političke zrelosti i kapaciteta da sačuvamo mir, da pokažemo odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje smo se svi deklarisali, kao i prema svim građanima Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali”, naveo je Đukanović, preneo je portal RTCG.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Agencije)