in

Oksfordski diplomac želi da ga izdržavaju čitav život ( FOTO)

Zavistan od svojih roditelja, Foto: Profimedia

U  Velikoj Britaniji, 41-ogodišnji nezaposleni oksfordski diplomac doveo je roditelje pred sud u bizarnom pokušaju da ga finansijski izdržavaju čitav život.

Uprkos tome što ima diplomu prava sa prestižnog Oksforda, 41-ogodišnji Faiz Sidiki tvrdi da je potpuno zavistan od svojih roditelja, koji žive u Dubaiju.

U sudskim spisima koji su isplivali u medijima, Sidiki se opisuje kao “ranjivo” odraslo dete sa zdravstvenim problemima, i tvrdi da prestankom izdržavanja njegovi bogati roditelji krše njegova ljudska prava, prenosi Oddity Central.

A 41-year-old unemployed #Oxford graduate is suing his parents in the hopes of them paying his ‘maintenance’ for life….


Posted by Newsie on Уторак, 09. март 2021.

Diplomirani pravnik koji nije radio od 2011. godine besplatno živi u stanu od 1.14 miliona dolara u vlasništvu njegove majke Rakšande (69) i oca Džaveda (71) u londonskom Hajd Parku. Osim toga, roditelji mu plaćaju i račune i daju mu 550 dolara džeparca nedeljno, ali zapretili su mu prestankom finansiranja zbog ozbiljne svađe koju su imali.

“Njegovi roditelji, koji već dugo pate, imaju svog pogled na to šta je prikladno za njihovog teškog i zahtevnog sina”, rekao je advokat roditelja Džastin Voršo za britanski San.

Ovo nije prvi put da se Faiz Sidiki pojavio u medijima. Pre nekoliko godina završio je u vestima jer je tužio Oksford tvrdeći da mu institucija nije pružila adekvatno obrazovanje, što ga je navodno sprečilo da stekne prvorazrednu diplomu i uticalo na njegovu pravničku karijeru. Gubitak je procenio na 1.4 miliona dolara, ali sudija je odbacio njegov zahtev.

Sidiki, koji je radio u nekoliko pravničkih firmi do 2011. godine, pokrenuo je prošle godine postupak protiv svojih roditelja tražeći izdržavanje, ali ga je sudija porodičnog suda odbio. Sada je prosleđen apelacionom sudu i smatra se značajnim slučajem koji bi mogao da utiče na prava svakog roditelja iz Velike Britanije. Sad se žalio na presudu i sve oči su uprte u taj slučaj, jer bi mogao postaviti presedan za ostale roditelje.

Bonus video:

(Espreso/ Srbija Danas)