in

Pokrenuta istraga posle smrti muškaraca

Sud na italijanskom ostrvu je otvorio istragu i o smrti Paterna, Foto: Profimedia

Italijanska agencija za lekove (AIFA) odlučila je danas da obustavi iz predostrožnosti davanje AstraZenekine vakcine iz kontigenta ABV2856, nakon smrti dva muškarca koji su primili dozu iz ove isporuke.

U ovom kontingentu je bilo 249.600 doza, a AIFA je dodala da zasad nije utvrđena veza između vakcine i smrtnih slučajeva.

Tužilaštvo u Italiji je pokrenulo istragu povodom smrti Davida Vile (50), policajca koji je preminuo 12 dana nakon što je primio vakcinu AstraZeneke, prenela je ANSA.

Siciliju je zadesio još jedan smrtni slučaj posle primanja AstraZeneka vakcine – preminuo je Stefano Paterno (43), član italijanske mornarice.

Paterno je umro u utorak, pretpostavlja se, od srčanog udara, dok je Vila umro za vikend, 12 dana nakon vakcinacije, a veruje se da obojica nisu imali hronične bolesti, odnosno, da su bili potpuno zdravi.

Rojters se poziva na lokalne međie koji su preneli da se Vila osetio loše 24 sata posle vakcinacije, a doktori su utvrdili da ima tromb koji je kasnije izazvao moždani udar.

Sud na italijanskom ostrvu je otvorio istragu i o smrti Paterna.

(Espreso / Tanjug)