in

Smatra da Brisel na prvo mesto stavlja politiku, pa tek onda dobrobit građana!

Marija Zaharova, Foto: Printskrin

Prema njenim rečima, 2020. godine problemi sa evropskom solidarnošću “ispali su se kao prljav veš iz korpe”

Umesto da misle na zdravlje svojih stanovnika i donose odluke u skladu sa njihovim potrebama, evropske zemlje igraju političku igru oko vakcina, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za televiziju “Rusija 24”.

– Ako oni u vreme pandemije, u vreme kada su im poremećeni rasporedi isporuka vakcina, ne poštuju se, ili jednostavno nema vakcina, a imajući priliku da sarađuju sa zemljama gde se ta vakcina proizvodi prednost daju političkoj petljavini u odnosu na zdrav razum i zdravlje svog naroda, onda me ne zanima da li će se vratiti u normalnost. To su njihovi problemi – istakla je Zaharova.

Prema njenim rečima, 2020. godine problemi sa evropskom solidarnošću “ispali su se kao prljav veš iz korpe”.

– Pokušavaju da to na neki način pažljivo kamufliraju, dobro shvatajući u kakvom su se lošem svetlu pokazali – konstatovala je portparolka.

Podsetimo, vakcina “Sputnjik Ve” (Sputnik V) koju proizvodi Naučno-istraživački institut “Gamaleja” u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Pored nje, u Rusiji su registrovane još dve vakcine protiv korone – “EpiVakKorona” koju proizvodi “Vektor” i vakcina “KoviVak” Centra “Čumakov”. “Sputnjik Ve” (Sputnik V) do sad je odobren u 45 zemalja sveta.

Evropska agencija za lekove (EMA) započela je proceduru za ekspertizu ruske vakcine “Sputnjik Ve” (Sputnik V) radi njene naknadne registracije.

Bonus video:

(Espreso / SrbijaDanas)