in

Štab doneo odluku o produžavanju mera!

Republički štab za vanredne situacije danas je izdao i naredbu Stručnom operativnom timu (SOT) da intenzivira svoj rad shodno pogoršanju epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, Foto: Print Screen Youtube

Republički štab za vanredne situacije održao je danas sednicu na kojoj je razmatrao epidemiološku situaciju u Republici Srpkoj, te konstatovao da je pogoršana epidemiološka situacija u Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i Istočnom Sarajevu, te su u RS produžene mere protiv širenja korona virusa do 18. marta, javljaju tamošnji mediji.

Kako navodi ATV, Republički štab za vanredne situacije danas je izdao naredbu gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije u gradovima i opštinama gde je pogoršana epidemiološka situacija, da hitno preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti po pitanju suzbijanja širenja virusa korona i da o tome, u narednih 48 časova, obaveste Republički štab za vanredne situacije.

Republički štab za vanredne situacije u narednih nekoliko dana organizovaće sastanke sa svim komandantima gradskih i opštinskih štabova za vanredne situacije na kojima će oni izvestiti Republički štab o preduzetim merama i aktivnostima na suzbijanju pandemije virusa korona na teritoriji opština i gradova.

Republički štab za vanredne situacije danas je izdao i naredbu Stručnom operativnom timu (SOT) da intenzivira svoj rad shodno pogoršanju epidemiološke situacije u Republici Srpskoj. Ovo se odnosi na stalno zasedanje, prikupljanje izvještaja od gradskih i opštinskih štabova, analiziranje i pripremanje informacija, te redovno izveštavanje Štaba.

U prethodnih 24 časa, u Republici Srpskoj 1.188 uzoraka testirano je na koronavirusa, a infekcija je potvrđena kod 407 lica (34 odsto od testiranih).

Najveći broj ljudi čija je infekcija SARS-Cov-2 potvrđena PCR testiranjem je u grupi lica od 30-49 godina života. Ukupan broj lica smeštenih u bolnice na današnji dan je 731, od toga u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 302, a u ostalim bolnicama 429.

Na respiratoru je 65 lica (37 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 28 u ostalim bolnicama).

(Espreso / Telegraf)