in

Upravo je poznato njegovo stanje

Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Ruski opozicionar Aleksej Navalni, osuđen u februaru na dve i po godine zatvora, danas je iz svoje zatvorske ćelije preko Instagrama javio da je “dobro”. “Sve je u redu. U dvorištu ima čak i šipka za vežbanje”, naveo je Navaljni i dodao da se nalazi u zatvoru Koljčugino istočno od Moskve.

Protivnik Kremlja je dodao da još ne dobija pisma i još manje zna šta se dešava u spoljašnjem svetu od kada je prebačen iz zatvora u Moskvi.  Navaljni je dodao da u ćeliji ubija vreme tako što sa još dvojicom zatvorenika pravi dvopek na radijatoru.  “Nikad nisam mislio da bi to moglo da bude tako uzbudljiva aktivnost. Nadam se da ste i vi dobro i da vam nije dosadno”, dodao je Navaljni kojeg na Instagramu prati 4,2 miliona ljudi. Ne zna se kako je Navaljni mogao iz zatvora da pošalje poruku na društvenim mrežama. Njegova braniteljka Olga Mihailova nije želela da tu vest komentariše Frans presu.  

Ona je rekla da ga je posetila u novom zatvoru i da se nalazi u karantinu sa još dvojicom zatvorenika čekajući da ga prebace u neku kaznenu koloniju

Bonus video:

(Espreso/Agencije)