in

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ IZJAVIO DA OČEKUJE NOVI ZAKON O DRŽAVLJANSTVU! Pitanje između Srbije i Crne Gore biće rešeno?

CRNA GORA

Krivokapić je, odgovarajući na pitanja građana na Tviteru, a povodom 100 dana rada Vlade, rekao da je Vlada Crne Gore pre dve sedmice odlučila da krene u proces izrade novog zakona o državljanstvu

Objavljeno: 10.03.2021. 22:41h

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da očekuje da će novi zakon o državljanstvu uskoro biti gotov i da će biti liberalniji od prethodnog.

Krivokapić je, odgovarajući na pitanja građana na Tviteru, a povodom 100 dana rada Vlade, rekao da je Vlada Crne Gore pre dve sedmice odlučila da krene u proces izrade novog zakona o državljanstvu.

– Taj zakon treba da bude liberalniji od prethodnog. Postoje različite prakse u različitim državama sveta, ali je nedopustivo da ako ovde živite, stvarate porodicu i plaćate porez, ne dobijete i državljanstvo – istakao je Krivokapić.

Crnogorski premijer je rekao da se nada da će taj zakon ubrzo biti spreman i podsetio da građani i sada mogu da koriste postojeće zakonske norme.

– Najčešća norma koja njima sputava određena prava je dvojno državljanstvo. Ako želite da dobijete državljanstvo Crne Gore, znam da će MUP ovoga puta blagovremeno odgovoriti, ali vi morate da prihvatite i činjenicu da se odreknete jednog državljanstva – rekao je Krivokapić.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)