in

TAKSI GOREO KAO BUKTINJA, VOZAČ SE SPASAO U POSLEDNJEM TRENUTKU “Čula se detonacija, a onda se vatra MUNJEVITO PROŠIRILA” (VIDEO)

Taksi vozilo udruženja “Bros” taksi iz Niša izgorelo je noćas oko tri časa iza ponoći na Bulevaru Cara Konstantina, na okretnici kod Trošarine.

Prema prvim informacijama, došlo je do samozapaljenja vozila u trenutku kada je vozač startovao parkirani automobil. Prvo je počelo da se dimi ispod haube a onda se začula i detonacija.

Foto: Miodrag Bukovac / Ustupljene fotografije
Taksi goreo kao buktinja na Trošarini

– Iz sna me probudila detonacija. Izašao sam na i video taksi vozilo i mali plamen ispod vozila gde je motor. Kolege taksisti su brzo pritrčali, što je za svaku pohvalu, i protivpožarnim aparatima pokušali da pomognu taksisti da ugasi auto ali se vatra za pet minuta munjevito proširila i zahvatila ceo prednji deo. Vatrogasci su stigli brzo i ugasili vozilo koje je već gorelo kao buktinja. Vozač je srećom na vreme izašao iz vozila, kaže za “Blic” jedan od očevidaca.

Vatrogasci ugasili požar Foto: Miodrag Bukovac / Ustupljene fotografije
Vatrogasci ugasili požar

U “Bros taksiju” su samo potvrdili da je došlo do samozapaljenja kada je vozač startovao parkirani auto.

Prednji deo taksi vozila potpuno uništen Foto: Miodrag Bukovac / Ustupljene fotografije
Prednji deo taksi vozila potpuno uništen

– To mogu da potvrdim i to je jasna stvar jer je taksi vozilo bilo na taksi stajalištu. Bila je policija na licu mesta – kaže Dragan Radulović, supervisor u “Bros taksiju” rečeno je “Blicu”.

Do požara je došlo usled samozapaljenja vozila Foto: Miodrag Bukovac / Ustupljene fotografije
Do požara je došlo usled samozapaljenja vozila

Prema nezvaničnim informacijama, nema sumnjivih okolnosti.