in

tanji i lakši od prethodnika, ali i skuplji

Samsung je uz nove Galaxy Note telefone dana predstavio i Galaxy Watch 3, pametni sat koji je naslednik njihovog originalnog Galaxy Watch modela.

Novitet je povratak okvira koji može da se rotira, sa strane se nalaze dva fizička dugmeta i nešto drugačiji dizajn u odnosu na Active modele Samsung satova. S druge strane, ova telefon je za 14 procenata tanji i 15 procenata lakši nego Galaxy Watch i zato bi trebalo da bude i udobniji za nošenje. U isto vreme, ekran je sada 1.4 inča u većoj varijanti ovog modela.

Galaxy Watch 3

Tu su dve različite veličine 41mm i 45mm, a oba imaju Bluetooth i LTE. Verzija od 41mm biće dostupna u bronzanoj i srebrnoj boji, a veća u srebrnoj i crnj. Oba modela imaju full kolor always-on OLED displej sa Gorilla Glass. Watch 3 je napravljen od nerđajućeg čelika a titanujumska verzija dolazi karjem godine.

Galaxy Watch 3 radi na Samsungovoj Tizen platfori što zapravo znači da ćete maksimum izvući povezivanjem sa Samsung telefoinima ali će bez problema raditi u uz bilo koji drugi Android pa i iPhone. Od funkcija tu su pojačani praćenej fitnes aktivnosti i ritma spavanja, sat bi do kraja godine trebalo da dobije i apgrejd za merenje nivoa kisoenika u krvi kao i pračenje krvnog pritiska ali i EKG (poput Apple Watch). Tu je i klasično praćenje aplikacija, hands-free Bixby asistent… a baterija bi trebalo da traje do dva dana između punjenja.

Galaxy Watch 3 biće dostupan u dve veličine

Galaxy Watch 3 biće dostupan u dve veličine

Sat je oko 70 dolara skuplji od prethodne verzije i oko 150 dolara više nego Watch Active 2. U prodaji bi trebalo da bude već u avgustu. Kod nas za sada nema informacija o cenama ali će na globalnom nivou koštati od 399.99 dolara.