in

Tri načina na koji će vam Google servis na telefonu olakšati život ove jeseni

Google je postao jedna od onih stvari koje koristimo svakodnevno a da više i ne razmišljamo o tome “šta bi bilo da ga nema”. Ovaj pretraživač i svi njegovi servisi postali su nešto što uzimamo zdravo za gotovo i bili bismo izgubljeni bez njih. Hteli da to priznamo ili ne, bez Google-a nećemo moći ni ove jeseni.

Rad na daljinu i online sastanci postali su naša realnost. Ali, ona ne mora da bude sumorna i teška ukoliko koristimo sve moguće olakšice kojih je na novim Samsung Galaxy S20 i Galaxy Note20 serijama sve više i više.

Kancelarija u telefonu

Microsoft Office je u saradnji sa Samsungom olakšao svima nama rad od kuće. Smart-working na više različitih uređaja je maksimalno unapređen. Uz Link to Windows opciju korisnici sada mogu da pristupe mobilnim aplikacijama preko računara koji koriste Windows 10, da kreiraju prečice ka aplikacijama a uskoro će biti moguće i pokretanje više aplikacija na računaru istovremeno. Takođe, svi uređaji biće međusobno usklađeni, zahvaljujući sinhronizaciji Samsung Notes sa Microsoft OneNote i Outlook , kao i Reminders aplikacije sa Microsoft Outlook, To Do i Teams.

Ali, to je samo početak. Pronašli smo i neke skrivene cake koje će vam dodatno olakšati radni dan. Pored standardnog Android file manager potražite i napredniju verziju ove odlične alatke. Zahvaljujući Files app možete da pretražujete internu memoriju svog telefona kroz vrlo jednostavan interfejs i da u isto vreme brišete sve nepotrebne podatke. Još jedna bitna stavka rada od kuće je da imate sigurnu i brzu konekciju pre svega za vaše online sastanke. Google meet nudi sigurnu vezu, a Galaxy Note20 uređaji automatski pretražuju i preporučuju mreže sa najvećim protokom, kao i stabilne Wi-Fi konekcije.

Online školovanje

Galaxy Note20 Ultra serija

Kako će izgledati ova školska godina pitanje je na koje niko nema jednostavan odgovor. Za one koji imaju pouzdan telefon situacija je bar malo jasnija jer znate da ćete biti povezani sa svim što klinci rade u svojim online učionicama. I to je još jedan način na koji će vas Google servisi i vaš Samsung telefon spasiti od nerviranja i dodatnih obaveza ove jeseni. Na primer, novi Galaxy Note 20 telefoni dolaze sa S Pen, olovkom koja omogućava da pravite beleške rukom koji se automatski mogu pretvoriti u otkucani tekst ili pdf format koji se posle može odštampati ili deliti preko Google servisa. Tako možete pomoći svojim klincima da zabeleže baš sve sa online predavanja ili dok im se časovi emituju na televiziji.

Aplikacije kao zabava za celu porodicu

Red škole, red posla, vreme je i za malo zabave. I tu na scenu stupa Google čiji je Play Store mesto gde možete pronaći sve aplikacije za streaming i video igre. Zahvaljujući poboljšanoj integraciji sa Galaxy uređajima i lakšem pristupu ovoj platformi putem aplikacija Samsung Daily, Bixby i Finder lako ćete koristiti Netflix, YouTube Premium. Međutim, kako ne biste brinuli o tome koji sadržaj od toga koriste vaša deca iskoristite opciju „parental lock“ na Google Play. Vrlo jednostavno se postavlja:

Na svom Samsung Galaxy uređaju otvorite Play Store < Settings < Parental control i samo prevuciti da se uključi opcija ON. Potom ukucajte lozinku i izaberite kojim sve aplikacijama želite da ograničite pristup vašem detetu.

Ovim se odlična veza između Google i Samsunga nikako ne završava. Google servisi su tu da vas upozore da li je neka aplikacija štetna ili nebezbedna za preuzimanje, Google kalendar pomaže da sve obaveze držite u redu, tu su i HD video pozivi (FHD) putem platforme Google Duo za Samsung korisnike a na put nikako ne možete pre savetovanja sa Google Maps, neprevaziđene tehničke podrške za svakog putnika.