in

UDES KOD MALOŠIŠTA Sudar motora i dva automobila, vozač “jamahe” POVREĐEN

Vozač motorcikla marke „jamaha” star 33 godine iz Niša povređen je juče oko 17.45 časova u ataru Malošišta sudaru u kojem su učestvovala još dva automobila – “golf” kojim je upravljao vozač star 23 godine i BMW za čijim je volanom bio dvadesetsedmogodišnjak.

Sudar se desio kod benzinske pumpe nadomak ovog mesta a uzroke nezgode će utvrditi policija. Prema prvim iformacijama, BMW je bio na pumpi i krenuo je da se uključI na put, a “golf” je skretao ka pumpi. U tom trenutku između dva automobila našao se motorciklista koji je išao pravolinijski iz pravca Malošišta ka Nišu.

Od siline udarca, delovi motorcikla su se rezleteli i pogodili jedan auto koji je u to vreme bio na pumpi. Vozač motorcikla je samo lakše povređen, što je po rečima očevidaca neviđena sreća, s obzirom da je posle sudara odleteo dvadesetak metara.

Kako je “Blic” ranije pisao, od 370 saobraćajnih nesreća u kojima je od početka ove godine do kraja jula na teritoriji Srbije poginulo 24 vozača motorcikala a 347 ih je povređeno, u polovini slučajeva neko od učesnika u saobraćaju je vozilom skretao ili se polukružno okretao, pokazuju podaci MUP-a Srbije.

Uz brzu vožnju ovo je jedan od najčešćih uzroka sudara pa saobraćajna policija apeluje na vozače da obrate maksimalnu pažnju i voze u skladu sa propisima, pogotovo jer se tokom letnjih meseci desi i najviše udesa.

Samo na području Niša za sedam meseci ove godine od 20 sudara u kojima su poginula četiri vozača motorcikala a 16 ih je povređeno, u sedam slučajeva bar jedno od vozila je skretalo ili se polukružno okretalo. Načelnik odeljenja saobraćajne policije u Nišu Dragan Pešić rekao je za „Blic“ da su vozači dužni da drže rastojanje i da ne započinju skretanje ili okretanje dok se ne uvere da to mogu bezbedno da učine.