in

UHAPŠEN “ŠKALJARAC” U ŠPANIJI Osumnjičen za pokušaj ubistva jednog od viđenijih “kavčana”, SAUČESNIK POBEGAO

Crnogorski državljanin LJ. K. kojeg policija označava kao pripadnika škaljarskog klana lociran je i uhapšen u Španiji. On se tereti da je sa B. M. za kojim se traga, pucao na M. R. člana kavačkog klana, 2016. godine.

Prema saznanjima “Pobjede”, B. M. je osumnjičen da je bio saučesnik u napadu na M. R.

Policija traga za saučesnikom

– U okviru ove ciljane potrage, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice, blisko su sarađivali sa više timova za ciljano traganje u okviru ENFAST – Evropske mreže timova za ciljano traganje, što je u krajnjem rezultiralo lociranjem ovog lica – saopšteno je iz policije.

LJ. K. koji prema operativnim saznanjima važi za člana organizovane kriminalne grupe, potražuje se po naredbi Višeg suda u Podgorici koja je izdata radi privođenja Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi obezbeđivanja prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, piše “Pobjeda”.

– Ovo lice se sumnjiči da je 31. maja 2016. godine u Kotoru, u mestu Dobrota, zajedno sa B.M., pokušao da liši života M.R. na način što su ispalili više hitaca u pravcu vozila kojim se oštećeni kretao – navodi se u saopštenju policije.

Foto: RAS Srbija
Crnogorska policija

Oni su prema saznanjima bili angažovani kao obezbeđenje članova vođa škaljarskog klana.

Podsetimo, istaknuti pripadnik kavačkog klana M. R. (33), uhapšen prošle godine u julu mesecu zbog falsfikovanih dokumenata u Hrvatskoj, u svojoj kriminalnoj karijeri preživeo je četiri atentata, a njegovim hapšenjem kavački klan je pretrpeo još jedan jak udarac.