in

UMESTO U EVROPU, OTIŠLI U SMRT Otkriveno ko su sedmorica slepih putnika čija su TELA PRONAĐENA U KONTEJNERU koji je iz Srbije stigao u Paragvaj

Društvenim mražama kruže fotografije mladića čija su beživotna tela pronađena u kontejneru punom mineralnog đubriva, koji je iz Srbije stigao u Paragvaj.

Vlasti Paragvaja saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom, koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tela u fazi raspadanja. Kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedelje, preko Argentine, u rečnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja, a tela su otkrivena u petak, kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod, otvorili kontejner i unutra zatekle jeziv prizor.

Prvi rezultati istrage pokazuju da su jedan po jedan počeli da umiru od gušenja, a paragvajska policija smatra da je jedan mladić pokušao da preživi hraneći se ostacima saputnika.

Patolog Roza Romero rekla je dnevniku “Nasion” da je jedna od osoba “konzumirala ljudsko meso zbog nedostatka hrane”, ali da će to moći da potvrdi tek kada budu gotovi nalazi obdukcije. Romero je rekla i da su tela u stanju raspadanja što navodi na zaključak da su umrli nedugo pošto su kontejneri napustili Srbiju.

Istovremeno, Fejsbukom kruži potresan status jednog mladića, koji je u šoku nakon što je otkrio da su “njegova braća i prijatelji” koji su nestali pre 3 meseca, pronađeni mrtvi u kontejneru, piše Telegraf.

Foto: ap jorge saenz / Tanjug/AP

Uviđaj u Paragvaju

– Sa velikom tugom smo primili vest da su tela naše braće i prijatelja koji su nestali pre tri meseca tokom puta kroz Srbiju pronađeni u petak mrtvi u Paragvaju. To su mladi ljudi iz Alžira, Maroka i Egipta. Stradali su u užansnoj tragediji – napisao je Smail Mauči, koji je najverovatnije poznavao žrtve.