in

Veliki ekran i masivna baterija za manje od 200 evra

Wiko već neko vreme daje dosta dobar odgovor na zahtev dela tržišta mobilnih telefona – solidan smartfon sa velikim ekranom i izdrživom baterijom za mali novac. Wiko View4 je upravo to.

Wiko View4 je veći od dva nedavno predstavljena Wiko modela. Ovaj uređaj ima IPS LCD ekran HD+ rezolucije (1.600 x 720 piksela, 270 ppi) uz dijagonalu od čak 6,52 inča. Ekran je dosta dobar za telefon čija je cena oko 150 evra i odlično se ponaša u različitim svetlosnim uslovima. Dodatak je elegantno kućište koje telefonu daje i izvestan šarm i utisak modernog. Poleđina je urađena u bojama koje se prelivaju, a inače je dostupan u tri boje. Ivice su u bakarnozlatnim nijansama, a sveukupni utisak je dosta dobar.

Foto: RAS Srbija
Wiko View4

Unutra se nalazi 3 GB RAM koji uz osnovnih 64 GB memorije rade pristojan posao. Imate opciju za Dual SIM 4G i microSD karticu kojom se memorija može proširiti do 256 GB. Sve radi na Mediatek A25 čipsetu sa osam A53 jezgara, koji je pomognut veštačkom inteligencijom za foto i video modove kamere, kao i za multitasking, odnosno duže trajanje baterije. Baterija je zapravo jedna od najjačih karakteristika ovog telefona i bez problema će vam obezbediti minimum dan i po inenzivnog korišćenja na jednom punjenju. Za prosečnog korisnika ovaj period je čak i duži. Baterija je inače litijum-polimer kapaciteta 5.000 mAh.

Wiko View4 ima prednju kameru sa sočivom rezolucije 8 megaipksela. Ona ujedno služi i za otključavanja telefona licem koje radi vrlo pristojno iako se ne može porediti sa sistemom koji koriste najjači telefoni na tržištu.

Detalji slikani Wiko View4 telefonom Foto: RAS Srbija
Detalji slikani Wiko View4 telefonom

Na poleđini je sistem trostruke kamere. Glavna ima 13 megapiksela, tu je kamera zadužena za boke efekat rezolucije 2 megapiskela i treće sočivo je ultraširoke rezolucije od 5 megapiksela sa uglom slikanja od 114 stepeni. U praksi to dosta dobro izgleda i rezultati na fotkama nas nisu nimalo razočarali. Slike na dnevnom svetlu su dosta kvalitetne, detaljne, živih boja. Čak i zum odrađuje pristojan posao.

Wiko View4 kamera Foto: RAS Srbija
Wiko View4 kamera

Inače, kamera podržava video-snimke do Full HD brzine do 30 fps, ali i usporen snimak, uz korišćenje AI tehnologije i za portrete i ulepšavanje, kako na slikama, tako i tokom video-snimanja.