in

2 FRAKCIJE SPREMNE KAO ZAPETE PUŠKE DA ZAUZMU MESTO VELJE NEVOLJE! Oni će obavljati prljave poslove Belivuka?

Veljko Belivuk/Hapšenje/Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić/Ana Paunković

Najmanje dve kriminalne grupe koje se naslanjaju na navijače, u ovom trenutku pokušavaju da popune upražnjeno mesto posle hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Reč je o ekipama koje predvode Nikola V. i Vladimir V., i koje su u ovom trenutku u sukobu.

Prema podacima bezbednosnih službi, Nikola V. je direktno povezan sa Belivukom i Miljkovićem i operativna saznanja govore da je sa njima učestvovao u nekim zločinima.

– Belivukovi ljudi Nikola V. i njegova desna ruka Luka C. su trenutno van domašaja policije, a sumnja se da se kriju u Španiji sa ostalim članovima grupe – navodi izvor iz istrage.

– Prema nekim podacima, dvojica povezanih sa Belivukom, pored još najmanje trojice ljudi, učestvovala u pucnjavi u Atini kada su ubijeni Igor Dedović, navodni vođa “škaljarskog klana” i Stevan Stamatović, njegov najbliži saradnik.

Pored ubistava, operativna saznanja o ovoj ekipi kazuju da su deo većeg lanca za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike ka Zapadnoj Evropi, kao i to da njima u ovom trenutku rukovode najbliži saradnici Radoja Zvicera, navodnog vođe “kavačkog klana” kod koga je Bleivuk pre hapšenja i bio u porodičnom domu u Crnoj Gori. Zvicer je bio istinski šef Belivuka i Miljkovića, a posle njihovog hapšenja, “posao” je pao na Nikolu V. i Luku C.

Pored organizovanja šverca kokainom, ova grupa se, prema informacijama bezbednosnih službi regiona, na Pirinejskom poluostrvu bavi i uzgojem marihuane u veštačkim uslovima. Novac zarađen od trgovine narkoticima, koriste za skrivanje, ali ga, kao i u ranijem periodu, peru kroz kupovinu lokala, stanova i automobila.

Za razliku od ove ekipe, grupa Vladimira V. je trenutno na teritoriji Srbije. Skrivaju se mahom u Beogradu, u štek-stanovima. Glavni im je posao trgovina narkoticima, posebno kokainom i heroinom. Odranije su u sukobu sa Belivukom i Miljkovićem. I oni su, takođe, imali neku vrstu zaštite od pojedinaca u državnim strukturama, posebno u MUP Srbije.

– Celu tu mrežu zaštite, bar njen vrh, sada smo demontirali – ističe naš sagovornik. – Vladimir V. je zato sada u ilegali. Zaplenjeno mu je nedavno nekoliko automobila i ona su na veštačenju. Policija lagano sužava krug oko cele te grupe.

O kriminalcima, koji pokušavaju da uskoče na mesto Belivuka i Miljkovića pre nekoliko dana govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji im je poručio da će vrlo brzo završiti iza rešetaka i da su pod prismotrom.

– Naša poruka je da smo sa ovom bandom završili. Onima koji misle da su ih nasledili mogu da poručim: gotovi ste, što znači da ćete uskoro biti iza rešetaka – rekao je Vučić i najavio nova hapšenja po celoj Srbiji.

PROŠIRENJE ISTRAGE ZA JOŠ UBISTAVA

Veljko Belivuk, vođa navijačke grupe “Principi” fudbalskog kluba Partizan je, zajedno sa još 18 osoba, uhapšen 4. februara i prošle nedelje Specijalni sud im je produžio pritvor za još 30 dana. Belivuk i saradnici osumnjičeni su za najbrutalnije zločine – otmice, tri ubistva, iznude i trgovinu drogom. Terete se za likvidacije navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija i pripadnika grupe “Pink Panter” Milana LJepoje. Prema nekim najavama, uslediće proširenje istrage za još neka ubistva.

Bonus video:

(Espreso/Novosti)