in

BAKA IZGUBILA STARATELJSTVO NAD DECOM! Centar za socijalni rad iz Blaca doneo srceparajuće rešenje!

Svima su još u sećanju nemile scene kako socijalne radnice u pratnji policajaca, koji stoje sa strane i nemo posmatraju, pokušavaju na silu da odvoje malu Marinu (10) i Marka (14) od njihove nepokretne bake Ljiljane D. (58).

Dečak je plakao i otimao se, socijalne radnice su brutalno, na sile htele da ga odvuku, pa je on čak i zadobio lakše povrede – modrice po rukama. Navodno su agresivne službenice, koje bi trebalo da se brinu o dobrobiti dece i ugroženih oswoba, razvalile bravu kupatila u koje se Marko zaključao. One su otišle “praznih ruku”, deca su ostala sa svojom nepokretnom bakom.

Sada su se pojavili neki, do sada, nepoznati detalji. Naime, još početkom marta, tačnije 5. marta ove godine Centar za socijalni rad u Blacu doneo je rešenje da maloletnoj Marijani (10) koja sa bratom Markom (14) i bakom Ljiljanom D. (58) živi u Suvom Dolu kod Blaca, privremeni staratelj bude radnica ove ustanove Ružica Milojević, a to rešenje je potpisala u petak smenjena direktorka Ivana Petrović.

Po tom rešenju, u koje je novinar Kurira imao uvid, navodi se da će privremeni staratelj, odnosno Ružica Milojević, izmestiti decu iz sadašnje porodice i smestiti ih u srodničku porodicu i to bez ikakve nadoknade.

Ono što je važno je da je ovim rešenjem predviđeno da deca borave kod druge bake Ljiljane M. a ona ga je dobila to rešenje tek juče, kada je i smenjena direktorka koja ga je potpisala.

Priča o deci i baki iz Suvog Dola obišla je svet i uzburkala Srbiju nakon što su prošlog petka radnice Centra za socijalni rad, na čelu sa sada smenjenom diretorkom, pokušale na silu da izmeste decu. Zbog prekoračenja ovlašćenja u ovom postupku i nasilnom pokušaju da odvedu decu uz primenu sile, smenjena je direktorka Petrović, a protiv dve radnice koje su bile sa njom pokrenut je disciplinski postupak.

(Espreso/Kurir)