in

Bernardić je u jednom trenutku Plenkovićem OBRISAO POD

Nakon dva sata prljave i prilično mučne debate dvojice lidera HDZ I SDP, Andreja Plenkovića i Davora Bernardića, uprkos tome što je voditeljka favorizovala aktuelnog premijera, on nije uspeo da izdominira Bernardića, već se suprotno dogodilo da je Bernardić čak nekoliko puta saterao lidera HDZ u ćošak, piše hrvatski portal Index.

Portal piše da Plenković definitivno u debati nije pobedio, a da Bernardić definitivno nije izgubio I čak bi se, kažu, mogao hvaliti da je pobedio.

Navodi se da je Plenković, koji inače slovi za favorita na predstojećim parlamentarnim izborima u nedelju, 5. jula, u sinoćnjem sučeljavanju pokazao svoje najgore moguće izdanje, koje se jedino može objasniti njegovom fiksacijom na aktualnog predsednika Zorana Milanovića.

Plenković se, kažu, u debati stalno vraćao na Zorana Milanovića, ponavljao Bernardiću da pojma nema i rečenicu koju je izgovorio bezbroj puta: “Meni je vas tako žao”, što uopšte nije delovalo kao politička nadmoć, već kao “ljudska niskost”.

“Predsednik HDZ-a je bio bahat i uvredljiv preko svake mere”, piše Index i dodaje da pritom nije izneo nijednu novu misao ili ideju.

Plenković je, navodi se dalje, pokazivao doista nepodnošljiv nivo oduševljenja samim sobom, a posebno bi mu se ozarilo lice kada bi izgovorio ime Šarla Mišela, što je ponovio tri-četiri puta.

Nabrajao je, kažu, uspehe svoje vlade, ali nije umeo da odgovori na pitanje kako da čovek u Hrvatskoj preživi s minimalnom platom.

S druge strane, piše portal, Bernardić je očito bio dobro pripremljen za debatu u kojoj je imao nekoliko dobro argumentovanih napada na Plenkovića koje je uspeo da izvede do samog kraja, uključujući i žaoku.

Kao najveću manu Bernardićevog nastupa Index navodi to što je, kažu, stalno prebirao po hrpi papira koje je poneo sa sobom. Ali kada bi, kako kažu, Bernardić digao glavu iz papira i upustio se u direktan verbalni duel s Plenkovićem – često je pobeđivao.

Izvrsno ga je, kažu, podbo konstatacijom da je Plenković domoljublje otkrio u 40. godini kada se učlanio u HDZ, kao i kada je na Plenkovićevo pitanje gde će SDP u budžetu naći novac za svoje projekte lakonski odgovorio: “Pa mi nećemo krasti.”

Foto: Lana Slivar dominic / Tanjug

Andrej Plenković

Iako se očekivalo suprotno, Bernaridić je, piše portal, u jednom trenutku Plenkovićem “obrisao pod” kada se došlo na temu Zagreba i zemljotresa.

Plenković se, kažu, nije snašao ni kada je Bernardić jurišao u vezi ulaska korona virusa u staračke domove, naročito ističući skandal u Splitu.

Čak i kada su došli na temu EU-a, koja je nedvomisleno Plenkovićev “forte”, Bernardić je našao prostor za sebe i suptilno ismevao Plenkovićevu smešnu tvrdnju da je “Hrvatska ispregovarala Bregzit”.

Sve u svemu, piše portal, prva debata za Plenkovića nije završila dobro po njega, a sve vreme je izgledao kao “nepodnošljivi egomanijak”, dok se Bernardić činio mnogo ljudskije i prijemčivije, a da pritom nije ni pričao gluposti kako se očekivalo.

Foto: Tanjug/ Lana Silvar Dominić, Tanjug/ Admir Buljubašić / RAS Srbija

Bernardić za Tita, a Plenković u šoku

Davor Bernardić je u televizijskom duelu sa liderom HDZ na pitanje da bira između Tuđmana i Tita, izabrao Tita, što je aktuelnog premijera ostavilo u šoku.

Pritom Bernardić se nadovezao da i prvi predsednik samostalne Hrvatske Franjo Tuđjman ima, kako je rekao, svoje zasluge.

Kada je na pitanje kada bi morao da bira izmedju Tuđmana i Tita, Bernardć odabrao Tita, Plenković je rekao da je to neverovatno i da je lider SDP “izabrao diktatora”.

– Ok, neka javnost zna da je SDP za Tita – rekao je Plenković u sinoćnjoj debati na hrvatskoj RTL televiziji, preneo je zagrebački portal Net.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0