in

Čelnici Grada izašli u susret žiteljima Zvezdare pa se od ponedeljka, posle osam meseci, PONOVO VRAĆA TROLA 28

Osam meseci nakon ukidanja trolejbuske linije 28, Grad Beograd doneo je odluku da “dvadesetosmica” od ponedeljka 6. jula ponovo krene dobro poznatom trasom od Studentskog trga do Zvezdare.

Građani okupljeni u grupi “Vratimo trolu 28”, mesecima su se na sve moguće načine zalagali za ponovno uspostavljanje ove linije. Organizovali su mirne proteste, išli na razgovore u opštinu, na sve načine pokušali nadležnima da skrenu pažnju koliko je ova linija važna za mnoge Zvezdarce.

– Videlo se da građani iz udruženja “Vratimo trolu 28” prvo nisu politički motivisani i drugo da imaju argumente koje treba razmotriti. Zato sam tražio od Sekretarijata za javni prevoz da se još u martu sastane sa njima i da uključe Saobraćajni fakultet kako bi oni koji su najstručniji i najpozvaniji dali svoju analizu kada je u pitanju linija 28 – objasnio je za “Blic” zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je istakao da ovo neće uticati na dugoročne planove da se nastavi sa pretvaranjem centra grada u pešačku zonu, navodeći da će u narednim godinama Studentski trg postati pešačka zona i da će se graditi nove okretnice kao što je ona u Dunavskoj ulici.

Sastanak u Starom dvoru

– Dogovorili smo se svojevremeno da sačekamo analizu Saobraćajnog fakulteta i da je prihvatimo kakva god da bude. Oni su rekli da ima opravdanja da se linija vrati do izmeštanja okretnice sa Studentskog trga. Sada tamo počinju arheološka iskopavanja, a od njihovih rezultata zavisi dalja budućnost ovog dela prestonice. Grad Beograd je uvek spreman da sasluša građane, ovo je dobar primer kako možemo zajedno da naš grad činimo boljim – rekao je Vesić za “Blic”.

Zadovoljstvo nisu krili ni članovi udruženja “Vratimo trolu 28”.

– Izuzetno smo zahvalni što su nadležni imali sluha za naše probleme, da čuju šta muči građane. Nisu nas ignorisali, već su spremno prihvatili naše argumente – rekao je Davor Stupar i dodao “da je ovo poruka za sve ostale inicijative”.

Sastanku je prisustvovao i Slaven Tica sa Saobraćajnog fakulteta, ujedno i nekadašnji čelnik GSP “Beograd”.

– Nastojali smo da stručnim argumentima iznesemo sve činjenice koje mogu da doprinesu rešenju jedne dobre građanske inicijative. Postavili smo više varijantnih rešenja, vrednovali ekspertski uticaj jedne i druge alternative na prethodnu verziju trase trolejbuske linije 28, pružili argumente i dali svoj zaključak – rekao je Tica.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0