in

KAKO JE POČEO DA VLADA TRIBINOM VELJA NEVOLJA?! Otkrivene tajne Janičara i Principa, javnost u šoku

Posle ubistva Aleksandra Stankovića tribinu je preuzeo Veljko Belivuk, pojavila se nova grupa “Principi”, a Velja Nevolja je imao snažan uticaj u Partizanu.

Haos među navijačima Partizana zavladao je posle ubistva 28-godišnjeg francuskog državljanina Brisa Tatona, a kulminirao je 12 godina kasnije hapšenjem Veljka Belivuka, vođe grupe “Principi” i najuticajnije osobe na Južnoj tribini.

Duško Vujošević, bivši trener u Košarkaškom klubu Partizan i predsednik Sportskog društva, nedavno je objasnio kako je došlo do kriminalizacije tribine i pokušaja da se posle tribine preuzme u klub.

-Do tada je 12 momaka koliko-toliko kontrolisalo tribinu, a zauzvrat su imali određene pogodnosti i materijalne interese, otvarali su menjačnice, imali privilegije, odlagane su im kazne zatvora, ali u osnovi su bili navijači Partizana. Kada su se oni razbežali da ne bi bili uhapšeni, nastao je interegnum i u prazan prostor se ubacila navijačka grupa ‘Janjičari’. Čak je jedan od visokih funkcionera Žandarmerije pozvan da bude telohranitelj tadašnjem vođi navijača – Džoniju- rekao je Vujošević u intervjuu za NIN

Džoni i njegova navijačka grupa vodili su tada bitku za prevlast na Jugu, a rival im je bila grupa “Zabranjeni”. Nikola Dedović Džoni je u želji da se zaštiti od vođa “Zabranjenih” – Nenad Alajbegovića Alibega, kojeg su nekoliko puta pokušali da ubiju, i Alen Kostića Kubija, ubijenog 2016. godine – angažovao bivše navijače Rada, Zemuna i Crvene zvezde, među kojima su bili i Aleksandar Stanković (Sale Mutavi) i Veljko Belivuk (Velja Nevolja), a pomoć i logistiku imali su i od spomenutog pripadnika Žandarmerije, Nenada Vučkovića. U sukobu zaraćenih strana navodno je učestvovao i nestali Goran Veličković Goksi.

Dedović se u jednom trenutku razišao i sa upravom Partizana. “Janjičari” su osetili trenutak i slabost razjedinjenih Partizanovih navijača i ubrzo su kontrolisali tribinu.

Navijači su 2016. pravili pritisak na tadašnju upravu kluba, gađani su jajima tokom utakmica, pretučen je telohranitelj direktora Miloša Vazure…Posle ubistva Aleksandra Stankovića tribinu je preuzeo Veljko Belivuk, pojavila se nova grupa “Principi”, a Velja Nevolja je imao snažan uticaj u Partizanu

Bonus video:

(Espreso/NIN)