in

KC NIŠ SE OPROSTIO SA MLADIM DOKTOROM KOJI JE PREMINUO OD KORONE! Dirljiva poruka uzdrmala je celu zemlju

Boban Rajković, Foto: Foto: Facebook/Boban Rajković

Doktor Boban Rajković preminuo je u 32. godini. Povodom smrti mladog lekara oglasila se uprava niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

– Sa velikom tugom, nevericom i žaljenjem primili smo vest da je naš mladi kolega, doktor Boban Rajković, preminuo u Kovid bolnici u Batajnici. Naš mladi kolega primljen je u UKC Niš kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu i započeo je sa radom na Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju pre dve godine. U aprilu i maju prošle godine bio je uključen u lečenje kovid pacijenata, nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt za pozitivnim pacijentima.

– Na žalost, krajem decembra prošle godine mu je dijagnostikovana akutna i veoma teška bolest jetre zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalju dijagnostiku i lečenje u UKC Srbije. Njegove kolege su stalno bile s njim u kontaktu. Sredinom februara je utvrđeno da je pozitivan na virus Kovid 19, nakon čega je prebačen u Kovid bolnicu u Batajnici gde je i preminuo pre dva dana. Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora, saučestvujemo u bolu njegove porodice – navedeno je u saopštenju niške bolnice.

(Espreso/Telegraf)