in

NOVA ANTISRPSKA PORUKA OSVANULA PORED ŠKOLE Glasače u Splitu dočekao grafit sa odvratnom pretnjom srpskim ženama i deci (FOTO)

Na jednom biračkom mestu u Splitu osvanula je danas krajnje neprimerena poruka pretnje silovanjem Srpkinja i njihove dece, kakva je i ranije vidjena u hrvatskoj javnosti.

Poruka puna mržnje i pretnje dočekala je birače ispisana na asfaltu nedaleko od splitske Osnovne škole “Kman-Kocunar”, koja je i jedno od biračkih mesta u Splitu.

Ovo nije prvi put da se Srpkinjama i njihovoj deci preti silovanjem. Nedavno su najvijači Dinama na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent sa istiom neprimerenom porukom.

Inače, fotografiju ove poruke objavio je hrvatski portal srpskog nedeljnika Novosti, a dobio ju je od jednog čitaoca.

Novosti pišu da je grafit iz Splita samo još jedan dokaz u nizu koji potvrđuje da antisrpstvo i šovinizam u hrvatskoj javnosti, nažalost, nisu nikakav incident nego raširena i uobičajena pojava.

“Naročito je toksično što je grafit ispisan pored škole, obrazovne ustanove koja pripada deci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u našoj zemlji, a ujedno i pored birališta, dakle tamo gde ga danas može videti veliki broj građana koji će izaći na izbore”, navode Novosti.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0