in

Od jeseni novi vrtić sa kapacitetima i za najmlađe!

Opština Vračar, Foto: Printscreen/Google streetview

Novi vrtić za oko 300 mailšana biće napravljen u nastavku zgrade Opštine Vračar, na uglu ulica Njegoševe i Kursuline. Time će svako dete na Vračaru imati mesto u vrtiću, a liste čekanja u ovoj beogradskoj opštini će posle mnogo godina potpuno nestati.

Plan je da vrtić počne sa radom već od jeseni, a u svom kapacitetu će imati i jaslice za najmlađe Vračarce.

Predsednik opštine Vračar prof. dr Milan Nedeljković navodi da je rukovodstvu opštine od prioritetne važnosti da se obezbede uslovi za boravak u vrtiću svakog deteta čiji roditelji za to imaju potrebu.

– Jedna trećina zgrade opštine je odlukom veća Gradske opštine Vračar ustuljena Predškolskoj ustanovi na narednih deset godina. Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je uzeo na sebe da prostor rekonstruiše i mi se nadamo da će rekonstrukcija biti završena do prvog maja, a da će od prvog oktobra 300 mališana ovde naći svoje mesto u jaslicama i vrtiću – kaže Nedeljković.

Pored ovog, očekuje se završetak vrtića u Šumatovačkoj ulici koji ima 1.325 kvadratnih metara.

– Na taj način će se zadovoljiti potrebe za vrtićem ne samo kod nas na Vračaru, nego će i najmlađi sugrađani iz okolnih gradskih opština moći da imaju mesto, ukoliko su njihovi roditelji poslovno i životno vezani za našu opštinu – zaključuje Nedeljković.

Novi vrtić u aneksu zgrade opštine će imati 692 kvadratna metra i 37 prostorija. Dvorište je veličine 186 kvadratnih metara, a u objekat će se ulaziti iz Kursuline ulice.

Bonus video:

(Espreso / Telegraf)