in

PREMIJERKA U EMISIJI OTKRILA KLJUČNU STVAR ZA BORBU SA KORONOM! Pričala je i o podelama u Kriznom štabu

Ana Brnabić, Foto: Tv Pink

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je večeras gostujući u emisiji Hit tvit da je ključna stvar u borbi sa koronavirusom vakcina.

Na pitanje da se sve češće govori o podelama unutar Kriznog štaba, premijerka je istakla da je to sve normalno, i da medicinski deo zahteva strožije mere.

– Kao što smo pričali, mislim da je to normalno, medicinski deo kriznog štaba zahteva mnogo oštrije i strože mere, a i normalno je da drugi deo zahteva blaže mere i misli o privredi. Mislim da nisu izraženije razlike, već smo svi na kraju živaca jer ovo dugo traje i svi imamo sve manje tolerancije, pa tako i u Kriznom štabu. Mislim da ipak i dalje dovoljno dobro balansiramo između svega – istakla je premijerka Srbije.

Ana Brnabić je istakla da je molila sve u Kriznom štabu da se mnogo više razgovara o vakcinaciji.

– Ja sam imala molbu za Krizni štab, da mnogo više razgovaramo o vakcini, ona je danas primarna u borbi protiv koronavirusa. Srbija ima vakcinacije, time ne može da se pohavli skoro ni jedna druga zemlja Evrope. U ovom trentuktu imamo 621.000 revakcinisanih i oko milion i 30 hiljada vakcinisanih prvom vakcinom, važno je da se ljudi dodatno prijavljuju za vakcinaciju – rekla je Brnabić i dodala:

– A kada pričamo o meram, a svi treba da pričamo o vakcinaciji.

(Espreso/Pink)