in

SRBIN UHAPŠEN U BLIZINI ZAVIDOVIĆA! Sumnja se da je namamio devojlicu preko FB-a da bi ostvario BOLEŠTINU

Ilustracija, Foto: printscreen, profimedia

Srpski državljanin Saša (45) uhapšen je u nedelju u gradu Žepče, u blizini Zavidovića, u Bosni i Hercegovini, zbog sumnje da je na lokalnoj autobuskoj stanici pokušao da siluje devojčicu (14), koju je na tu lokaciju namamio putem Fejsbuka.

Kako navode lokalni mediji, osumnjičeni i tinejdžerka nedavno su se upoznali igrajući igricu na toj društvenoj mreži, nakon čega joj je Saša rekao da će doći u njen grad jer “želi da je vidi”, piše Alo!.

” U kontaktu su par meseci, a spojilo ih je interesovanje za istu igricu na Fejsbuku. Najpre su se, kako se sumnja, dopisivali samo u toku igranja, a kasnije je Srbin počeo da joj piše i privatno. Sumnja se da joj je često govorio da će doći u naselje Begov Han, gde ona živi, i da bi voleo da ga ona sačeka kako bi se “družili”. Policija provera sadržaj poruka koje je slao devojčici – navodi izvor.

On dodaje da su se obećanja uhapšenog srpskog državljanina naposletku obistinila, jer je prekjuče otputovao u Bosnu i Hercegovinu da se vidi s devojčicom.

– U grad Žepče došao je autobusom, a devojčici je, navodno, rekao da ga sačeka na autobuskoj stanici. Budući da je stigao pre nje, Saša je seo na romantično mesto, u letnjikovcu iza obližnje stene pored koje teče široka reka. U jednoj ruci je držao kesu čipsa, a u drugoj karanfil – objašnjava naš sagovornik.

Međutim, kada je maloletnica stigla na dogovoreno mesto, Srbin ju je dočekao jednim “ćao”, a kada je sela kraj njega, navodno je počeo da je dodiruje.

– Nekoliko radnika iz obližnjih radnji videlo je čoveka zalizane kose u letnjikovcu, ali isprva niko nije obraćao pažnju na njega. Međutim, kada mu se pridružila maloletnica, vlasnik auto-otpada video je na snimku sa nadzorne kamere kako se osumnjičeni sve više približava detetu i počinje da ga dodiruje po telu, grli, ljubi… To je bio znak da treba da reaguju – priča sagovornik lokalnih medija.

Lovu na osumnjičenog, kako kaže, priključila su se petorica muškaraca iz okolnih radnji.

– Osumnjičeni je shvatio da su krenuli na njega zbog napastvovanja devojčice, pa je počeo da beži. Međutim, sustigao ga je meštanin Žepče Fahrudin Mešeljević, vlasnik lokalnog auto-otpada. Uz pomoć kolega i prijatelja, hrabri radnik je osumnjičenog vratio u letnjikovac, gde su sačekali policiju. Crveni karanfil mu je ostao u ruci – kazao je izvor medija u BiH i dodao da je Srbin priznao policiji da se s devojčicom dogovorio da se vide.

Devojčica lagala da ide u džamiju

Devojčica (14), koju je Srbin namamio na autobusku stanicu, navodno je porodici rekla da ide u džamiju. – Ona živi s majkom, bakom i dekom u kući u Begovom Hanu. Kada su je prekjuče u popodnevnim časovima pitali kuda ide, slagala je da ide u džamiju da se pomoli – navodi izvor.

Espreso