in

Strani državljani oduševljeni kompletnom ORGANIZACIJOM!

Beogradski sajam, Foto: PRINTSCREEN TV PRVA

Kako je saopšteno, na Beogradskom sajmu je u toku vakcinacija i stranih državljana kojima je omogućeno da tokom ovog vikenda prime Astra Zeneka vakcinu protiv korone, isključivo uz zakazan termin, a ekipa Tanjuga zatekla je dugačke redove ispred hale 3 i hale 11 u kojima se obavlja proces imunizacije.

Na Sajmu je, od jutros u 8 sati do 15 časova, vakcinisano 5.019 ljudi, i stranih i naših državljana, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i e-Upravu.

Armin Barjamović iz Sarajeva kaže da u redu za vakcinu čeka sat i po vremena. On se za vakcinaciju u Beogradu prijavio krajem februara, a poziv je dobio pre dva dana.

– Očekujem da se život normalizuje nakon revakcinacije. Nadam se da će što više ljudi da se vakciniše, jer ovo samo od sebe neće proći – rekao je Barjamović za Tanjug.

Zahvalio je srpskim vlastima na ukazanoj prilici.

– Morali smo da dođemo iz Sarajeva ovde, a bilo bi logičnije da smo se vakcinisali u svojoj državi – kaže on.

Njegova sunarodnica Adisa u redu je dva sata, a kako kaže, očekuje da sve dobro prođe.

Stanovnik Tuzle se pre 15 dana prijavio za vakcinu, a danas je na Beogradskom sajmu primio Astra Zeneku. Ističe da je organizacija izvanredna.

– Ne samo da je nabavljen veliki broj vakcina, nego je organizacija izvanredna. Nemam nikakvih primedbi i hvala što ste nam omogućili da se možemo vakcinisati – poručio je on.

Osim stranih državljana, na Sajmu u redu čekaju i naši građani, a jedna starija sugrađanka naglašava nezadovoljstvo što je dugo čekala u redu. Ona je primila drugu dozu Fajzer vakcine.

– Jako puno čekanja. Velika je gužva bila – navodi.

Drugi Beograđanin očekuje bolju epidemiološku situaciju nakon vakcinacije.

– Nadam se da će biti bolja situacija. Ili ćemo se svi zaraziti ili ćemo svi primiti vakcinu, bolje da se primi vakcina – poručio je on.

Na Beogradskom sajmu i sutra će biti omogućeno stranim državljanima da prime vakcinu, a direktor Kancelarije za E-upravu Mihailo Jovanović pozvao je ranije danas državljane susednih zemalja, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer neće biti vakcinisani.

Danas i sutra i u Novom Sadu mogu da se vakcinišu strani državljani koji imaju zakazan termin, a u Belekspo centru danas je počela vakcinacija i privrednika iz regiona.

Bonus video:

02:07

ROMI ZAINTERESOVANI ZA VAKCINACIJU: Za samo sat vremena 100 njih primilo vakcinu - žele da zaštite sebe i druge (KURIR TELEVIZIJA)

ROMI ZAINTERESOVANI ZA VAKCINACIJU: Za samo sat vremena 100 njih primilo vakcinu – žele da zaštite sebe i druge (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Tanjug)