in

ŽELITE NEGDE ZA VIKEND? Smeštaj na samo sat vremena od Beograda možete naći za MANJE OD 15 EVRA dnevno!

Jeftin smeštaj, Foto: Printscreen

Stiže nam lepše i toplije vreme, a sa suncem i planovi za vikend odmor, koji i u Srbiji postaje sve češća praksa poslovnih i porodičnih ljudi. U takvim okolnostima, najčešći izbor jesu bliže destinacije sa lepom prirodom, bez gužve i ako je moguće povoljan smeštaj. A, moguće je, jer nedaleko od naše prestonice već za 10 evra možete pronaći apartmane na Fruškoj gori, Kosmaju, Paliću…

Na Fruškoj gori moguće je zakupiti celu kuću za odmor od 60 kvadrata za svega 15 evra po osobi dnevno. Udaljena je 50 minuta vožnje od Beograda, a u oglasu se navodi i da je idealna polazna tačka za obilazak tamošnjeg Nacionalnog parka. Gostima je na raspolaganju hektar prirode, odnosno ceo proplanak Fruške Gore, koji je ograđen i obezbeđen, tako da je mir, odmor i privatnost zagarantovana. Kuća je nova i moderno opremljena, sa kuhinjom, kupatilom, tv-om, internetom, kablovskom…

U Beočinu je istovrmeno moguće iznajmiti apartman od 95 kvadrata po ceni od 60 evra dnevno sa kapacitetom od 8 osoba. Na Fruškoj gori u ponudi su i kuće za odmor u seoskom stilu, gde je za 10 evra dnevno po osbi moguće dobiti i obrok.

Fruška gora istovremeno nudi i luksuzniji smeštaj za one koji su spremni da izdvoje više novca, pa je na raspolaganju iznajmljivanje i kuća za odmor sa cenom od 250 evra po danu, sa smeštajnim kapacitetom do 20 osoba. Kuća se nalazi u samom srcu ove planine, a na 8 kilometara od Novog Sada. U sklopu kuće je bazen, košarkaški teren, bilijar i roštilj.

Još uvek nije došla prava sezona, pa su po takvim mestima, bliže prestonici, i cene niže. Ljudi i dalje idu na planine, ka ski centrima, ali vrlo brzo kreće i sezona drugih destinacija koje su prošle godine obarale rekorde – ističe vlasnica agencije za nekretnine Kaća Lazarević.

Pored Fruške gore, raste i popularnost Kosmaja koji se nalazi na oko 50 kilometara od Beograda. Pored klasičnog smeštaja, ovde je moguće iznajmiti i takozvane eko apartmane po ceni od 15 evra za noć. Kapaciteti ovakvih kuća prilično su veliki, i načešće dovoljni za prijem dve porodice.

Takođe, na Kosmaju je moguće “bukingovati” i luksuznije nekretnine sa bazenom, terenima za stoni tenis, mini fudbal, roštiljem… Opremljenos najsavremenijom tehnologijom se podrazumeva, a sve je više domaćina koji su i “pet friendly”. Cena ovog smeštaja iznosi i do 100 evra, dok je preko vikenda veća i ide do 130 evra.

Mnogi se sve češće opredelju i za vikend na Paliću, gde je moguće pronaći apartman i za desetak evra po osobi, dok je cena za mlađe od 15 godina upola manja.

Palić je gradsko naselje, izletište i lečilište, udaljeno 190 kilometara od Beograda, odnosno nešto manje od dva sata vožnje od prestonice. Park prirode, jezero, palićki zoološki vrt, kao i mnoge druge zanimljivosti ovog mesta učiniće da se osetite kao da niste u Srbiji.

S druge strane, oni kojima ne smeta tri sata putovanja u jednom pravcu odlučiju se da vikend provedu i na Zlatiboru ili Tari.

Bonus video:

(Espreso/Blic.rs)