in

VUČEVIĆU TREĆI MANDAT: Skupština grada Novog Sada danas bira novu gradsku vlast

– Osam godina uspešnog vođenja drugog grada po veličini u Srbiji i preporod Novog Sada u svakom pogledu, bili su najbolja preporuka da se Milošu Vučeviću poveri treći uzastopni mandat za gradonačelnika – saopštio je juče Gradski odbora Srpske napredne stranke (SNS).

Miloš Vučević, Foto Ž. Knežević

Za članove Gradskog veća biće predloženi uglavnom novi, mladi kandidati, u skladu sa predizbornim obećanjima i opredeljenjem SNS o podmlađivanju kadrova. Naprednjaci dodaju da će vladajuću koaliciju u Novom Sadu činiti SNS sa svojim partnerima, Socijalističkom partijom Srbije, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Srpskim patriotskim savezom.

SASTAV

SKUPŠTINA grada Novog Sada ima ukupno 78 odbornika od kojih je 48 u odborničkoj grupi SNS, deset mandata ima SPS-JS, odborničke grupe POKS, SVM, LSV, SPAS, SRS i DSS imaju po tri odbornička mesta, a dva odbornika su samostalna.

– Novosađani će i u naredne četiri godine imati odgovornu vlast posvećenu prosperitetu grada, privlačenju domaćih i stranih investitora, uvećanju broja radnih mesta. Borba za lepši i moderniji Novi Sad, uz negovanje bogate tradicije, osnovni je cilj naše koalicije – stoji u saopštenju, uoči druge sednice gradskog parlamenta u novom sazivu.

Vučević, koji je i potpredsednik SNS i predsednik gradskog odbora te stranke, poručio je više puta proteklih dana da će novosadska gradska vlast imati kontinuitet, odnosno da će nastaviti politiku razvoja grada.

U skladu sa najavama, naprednjaci su krajem prošle sedmice obavili razgovore sa predstavnicima stranaka sa njihove izborne liste kao i sa predstavnicima SPS i LSV, njihovim dosadašnjim koalicionim partnerima u gradu. I druga sednica Skupštine grada biće održana u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, radi odgovarajuće primene mera zaštite od kovida 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije