in

Vučić: Ako gledamo po zaslugama, mnogo toga može da se nazove po meni

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ga ne pogađaju predlozi da najavljeni nacionalni stadion ponese njegovo ime. Takvi zahtevi, kako kaže, zapravo ironično, treba da ukažu da takav stadion nije potreban.

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je nedavno da najava izgradnje nacionalnog stadiona najbolje oslikava karakter rasipničke vlasti, i predložila da zbog “besmislenog” ulaganja, taj sportski objekat bude nazvan po predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Komentarišući taj predlog, Vučić je rekao da “po onima koji tako nešto predlažu ne bi moglo da se nazove ništa, osim katanaca i lanaca u razorenim fabrikama po Srbiji”.

“Mučili su nas oko svih projekata u Srbiji, a što ovaj put, a što onaj put, pa nikad nećete izgraditi, Ibarska magistrala će da ostane narednih sto godina, pa evo Ibarska magistrala je izgrađena. Auto-put ‘Miloš Veliki’ nije dobio ime Aleksandar Vučić, naći ćemo mi neko bolje ime od Aleksandar Vučić”, kazao je predsednik Srbije u Beogradu.

Kaže da ako se gleda po tome šta je sve izgrađeno, da bi se “mnogo toga zvalo po Aleksandru Vučiću”.

“Kad bismo tako hteli, mnogo, mnogo toga bi se zvalo Aleksandar Vučić, od fabrika, gotovo svaka koja je u poslednjih 10 godina u Srbiji izgrađena. A ne znam šta bi se zvalo po njihovom imenu, pravo da vam kažem. Sem onog smetlišta koje su nam ostavili u Beogradu na vodi i razorenih fabrika i katanaca. Tako da nema ništa protiv njihovih inicijativa, to me veseli”, kazao je Vučić nakon sastanka s predstavnicima Republike Srpske u Beogradu.

(Tanjug)