in

VUČIĆ NA PROMOCIJI POLAZNIKA OSNOVNE POLICIJSKE OBUKE U MAKIŠU: Izabrali ste divno i časno zanimanje, želim vam uspešne karijere

Polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku stupiće danas u redove Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon završene devetomesečne obuke, saopštio je MUP.

Na početku svečanosti izvedena je himna Republike Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozdravio je polaznike.

Foto: Tanjug

– Kada pogledam ove redove, njihove kolege svakodnevno štite građane Srbije, prva reč koja mi padne na pamet je poverenje. Zato vam hvala što ste odabrali da služite svom narodu – istakao je ministar.

On se zahvalio predsedniku Vučići na podršci koju pruža policiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se mladim pripadnicima policije i poručio im je:

– Poštovani mladi ljudi, neću da čitam govore, biću veoma kratak. Pred vama su ozbiljni, teški i odgovorni zadaci. Morate na sebe da preuzmete odgovornost koju niste imali do sada. Prvo izabrali ste časno i divno zanimanje, stali ste uz svoju državu. Od danas vi ste ljudi koji brinu o svojoj Srbiji i nema nikog ko kaže da mu je preče da brine o svojoj državi od vas. Zato ste vi posebni – rekao je predsednik Vučić.

Nastavićemo sa poboljšanjem životnog standarda pripadnika MUP, želim vam uspešne karijere – poručio je predsednik.

Promociji budućih policajaca prisustvuju i njihove starije kolege iz posebnih jedinica policije Policijske brigade, Žandarmerije, Interventne jedinice 92 i Helikopterske jedinice MUP-a.

Oni će izvesti više pokaznih vežbi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije