in

ZA UBISTVO ČLANA KLANA DATO POLA MILIONA, A ZA KLIKOVCA 100.000 EVRA Planirane likvidacije i članova porodica zaposlenih u SLUŽBI BEZBEDNOSTI

Ubistvo Saše Klikovca “koštalo” je čak 100.000 evra – rekao je danas na konferenciji za medije glavni specijalni tužilac Crne Gore, Milivoje Katanić.

– Osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca planirali su ubistvo više visokopozicioniranih članova suprotstavljenog kriminalnog klana i članova porodica visokopozicioniranih službenika službi bezbednosti – rekao je Draga Radonjić, šef Specijalnog policijskog odeljenja u Crnoj Gori,.

Foto: RAS Srbija
Crnogorska policija

Radonjić je rekao da osim dvojice uhapšenih tragaju za M.I. (27), P.L. (22) koju su bekstvu.

Nakon ubistva Klikovca, pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja u koordinaciji sa specijalnim državnim tužilaštvom i saradnji sa kolegama iz drugih sektora, imali su saznanja da se u selima Mrke i Radovče kriju osumnjičeni za njegovo ubistvo, a upravo tamo su pronašli crveni “golf 3”, garderobu korišćenu u ubistvu, oružje…

Specijalni tužilac Saša Čađenović objasnio je da su dvojica Kolumbijaca koji su nedavno uhapšeni u Nikšiću sa Podgoričaninom Goranom Brajovićem, ilegalno prešli granicu, preko planina između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Objasnio je da do sada prikupljeni podaci govore da su za 25.000 eura trebali da ubiju jedog pripadnika suprotstavljenog kriminalnog klana.

Čađenović je objasnio i kako su i kuda došli iz Kolumbije, gde su se krili u Hrvatskoj, ali i da su plaćeni da počine više ubistava u drugim državama.

Specijalni tužilac je, govoreći i o nedavno zaplijenjenim cigaretama, kazao da tragaju za ostalim članovima te kriminalne grupe.

Kriminalnu organizaciju odgovornu za ubistvo Saše Klikovca formirao je K.A, rekao je specijalni tužilac Veljko Rutović. Objasnio je da je A.K. članovima kriminalne grupe davao naloge, a da je M.M. prihvatio da ubija, učestvuje u planiranju ubistva, obezbjeđuje vozila, ukradene tablice, mesta za skrivanje…

Specijalni tužilac Rutović rekao je da je M.Š. prihvatio da vozi ubice, krije ih, prati žrtve, a okrivljeni I.M. da pruža logistiku, prati članove suprotstavljenih kriminalnih klanova, nabavlja i krije oružje.

Tužilac Rutović rekao je da je okrivljeni P.B. prihvatio da bude logistika, predaje novac…

Katnić: Za ubistva dato više stotina hiljada eura

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je kriminalna grupa koju je formirao A.K. nova, ali da sarađuje sa drugim kriminalnim grupama.

Rekao je da je za ubistvo Klikovca dato 100.000 evra, da je za ubistvo visokopozicioniranog člana kriminalne grupe, na jednoj planini, dato 500.000 evra, a za ubistvo člana porodice funkcionera UP 200.000 evra, pišu “Vijesti.

Foto: RAS Srbija

Rekao je da su Kolumbijci došli da ubijaju, a da je kriminalna grupa trebalo da da novac članovima njihovih porodica.

Podsetimo, Saša Klikovac, koji je inače u policijskim dokumentima zaveden kao član takozvane zagoričke bande, je ubijen 18. jula ispred njegovog porodičnog restorana, nakon čega se ubica dao u beg. Osumnjičeni za ovaj zločin, koji je posle nekoliko dana i uhapšen se, naime, krio u svojoj porodičnoj kući na Adi Bojani.