in

Kada je Svetlana rodila Igora 1982. godine, bila je srećna što je krupan i zdrav: “Rastao je i rastao i DANAS NIGDE NE MOŽE DA STANE”

– Svaka majka se raduje krupnom detetu, to je znak da lepo napreduje. Ali Igor je toliko lepo napredovao da sam slutila da nešto nije kako treba – kaže njegova majka Svetlana.

Igor i SvetlanaFoto: youtube

Sa 6 meseci Igor je imao 13 kilograma. Tada mu je i postavljena dijagnoza – Igor boluje od gigantizma, koga uzrokuje tumor u mozgu. Sa sedam godina, bio je visok 180cm, a lekari u Ukrajini nisu mogli da mu pomognu. Tada ga Svetlana, 1989. godine, vodi u Ameriku, gde su lekari mogli da ga operišu.

– Operacija mu je spasila život, ali nastavio je da raste još mnogo, mnogo godina nakon nje – kaže Svetlana.

Igor sa porodicom
Igor sa porodicomFoto: youtube

Prestao je da raste tek kada je imao 20 godina, kada je dosegao visinu od 230cm.

Igor sa porodicom
Igor sa porodicomFoto: youtube

– Zbog gigantizma se osećam kao da ne pripadam ovom svetu. Ništa nije pravljeno za mene, sve mi je malo i tesno. Nijedan prostor nije mi dovoljno veliki – kaže Igor koji je sa porodicom ostao da živi u Americi i trenutno je najviši čovek na ovom kontinentu.

Njegova visina obezbedila mu je epizodna pojavljivanja u mnogo rklama i filmova, a proslavio se i noseći majicu na kojoj je pisalo “Najveći Obamin pobornik”. Iako žive u Americi, ne zaboravljaju na Ukrajinu, pa se Igor našao i na Evroviziji 2013. godine uz ukrajinsku pevačicu Zlatu Ognjević.

Zbog tolikog hormona rasta koji mu se u telu otpuštao do 20. godine, Igor danas ima mnogo zdravstvenih problema sa kojima se bori, pa je tako prošle godine otkrio da je, između ostalog, već dugo na terapijama za srce, koje je dosta oslabilo usled njegovog stanja.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0