in

Omiljeno srpsko letovalište otvara aerodrome: Putnici sa “A liste” ne moraju da se testiraju, a turistima iz OVE DRŽAVE JE ZABRANJEN ULAZAK

Ministar saobraćaja Kipra, Janis Karusos, izjavio je da će komercijalni letovi na Kipru moći da se neometano odvijaju od 9. juna, ali po fazama.

Prvo će u zemlju moći da ulaze putnici sa “A kategorije”, i to od 20. juna. Ta kategorija obuhvata 13 nacija, između ostalih Grčku, Nemačku , Maltu, Bugarsku, Norvešku, Austriju, Finsku, Sloveniju, Mađarsku, Izrael, Dansku, Slovačku i Litvaniju. Putnici iz A kategorije neće morati da prilažu zdravstvena uverenja da nisu inficirani.

Ostali putnici, koji ne pripadaju A kategoriji, moraće da imaju nalaz da su negativni na korona virus, a taj nalaz mora da bude urađen 72 sata pre nego što su doputovali na Kipar.

Kategorija B, odnosno putnici koji će sledeći biti puštani u zemlju, broji šest nacija među kojima su Švajcarska, Poljska, Rumunija, Estonija i Češka.

Konačan spisak zemalja još nije gotov, a kažu da će biti kompletiran krajem Maja. Ono što je zanimljivo je da, sudeći po dosadašnjim najavama, turisti iz Britanije uopšte neće biti primljeni ni u jednoj fazi.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0