in

Začule su se sirene, a zatim još NEKOLIKO DETONACIJA

U ćevabdžinici na zelenoj pijaci u Kladovu večeras su, oko 20 časova, prema prvim nezvaničnim podacima, eksplodirale plinske boce.

Iako je grad ovih letnjih dana prepun turista, a u večernjim satima i šetačima, prava je sreća da u eksploziji plinskih boci nije niko stradao.

Ovaj lokal nalazi se u neposrednoj blizini centra Kladova i zdravstvene ustanove na samom ulazu u zelenu pijacu i za sada nije poznato da li je u to vreme radio.

– Detonacija je bila jaka. Čitavo Kladovo se zatreslo. Na grad se spustio gust dim. Bilo je strašno. Čule su se sirene, a zatim se u razmaku od desetak minuta začulo još nekoliko detonacija, jednako jakih kao i prva – navode očevici.

Bez električne energije nakratko su ostali stanari okolnih stambenih zgrada, ali je snabdevanje električnom energijom vrlo brzo uspostavljeno.

Na lice mesta odmah su se uputile ekipe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Kladovu koji gase požar. Nadležni su odmah onemogućili pristup prolaznicima sa namerom da se utvrdi postoji li opasnost od naknadnih eksplozija. Prema prvim pokazateljima eksplodirale su dve do četiri boce.

Nakon što vatra bude ugašena očekuje se da istraga pokaže šta je uzrok ovog incidenta i kolika je materijalna šteta eksplozijom plinskih boca pričinjena i ovom objektu, a eventualno i okolnima.