in

Žreb je hteo da naš trener igra protiv ekipe sa Kosova u Ligi Evrope: Srbin sam i moja osećanja su jasna

Kuglice na žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope odlučile su da će varšavska Legija narednog četvrtka dočekati predstavnika takozvanog Kosova.

Naime, Legiju sa klupe predvodi Banjalučanin Aleksandar Vuković, nekadašnji fudbaler Partizana, koji je poručio da jedva čeka megdan sa Dritom, te da se nada da će njegov tim upisati pobedu.

– Nadao sam se da će nam Sileks doći u goste. Imam lični stav o tzv. Kosovu. Ne moram da ga naglašavam. Srbin sam i jasna su mi osećanja po tom pitanju. Što se tiče utakmice, sedeću na klupi. Mislim da ću najbolje uraditi posao tako što će Legija proći u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, rekao je Vuković za “Sportski žurnal”.

On nije jedini srpski član Legije iz Varšave, jer za nju nastupa i Filip Mladenović, reprezentativac naše zemlje i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Inače, Vuković je tokom igračke karijere od 1998. do 2000. nastupao za Partizan, a u trenerskoj karijeri radio je samo u redovima Legije, koju je peruzeo u avgustu 2018. godine, nakon smene Deana Klafurića. On je prvi stranac u istoriji tamošnjeg prvenstva koji je osvojio šampionski trofej i kao trener i kao igrač nekog kluba.